Beiratkozási lap

Beiratkozási lap és kontrakt (#14)

A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni.

Ez az adatlap a beiratkozási lap digitális verziója. Kérünk benneteket töltsétek ki adataitokat és figyelmesen olvassátok végik megújult szerződésünket!
 

Gyermek adatai


Szülő adatai


Új jelentkezőknek

Ezt a részt csak az új beiratkozóknak kell kitöltenie akik még nem jártak hozzánk Helen Doron angolra.


Adatvédelem és nyilatkozatok

Ez a rész tartalmazza az adatvédelmi nyilatkozatot, a szerződést és itt tehettek fel kérdést is.


Kérdések

Itt tudtok kérdezni és kérni tőlünk


ÁLTALÁNOS TANFOLYAMI FELTÉTELEK

Kerünk figyelmesen olvasd végig!


A jeientkezési lap kitöltése és a taneszköz csomag egyidejű befizetése szükséges ahhoz, hogy a gyermek a tanfolyamon részt vehessen, tandíj fizetés a tanfolyam első

hónapjától kezdődik.

A Helen Doron English angol nyelvoktatási módszer speciális taneszköz csomagot tartalmaz, melyet a szülőknek minden tanfolyam megkezdése előtt meg kell vásárolni. A befizetést követően a nyelviskola a csomagot maximum 6 héten belül a tanuló rendelkezésére bocsátja.

A tananyagcsomag minden eleme védett, így azok másolása, átruházása részben és egészben is tilos, büntetőjogi felelősséget von maga után. A csomag tankönyvekből, munkafüzetből valamint hanganyagból illetve bizonyos tanfolyamok esetében mesesorozatból áll, melyek szerves részét képezik az oktatásnak. A taneszköz csomag díja egyszeri díj, mely az adott kurzus teljes időtartamára biztosítja a tananyagot a gyermek számára. Az iskola a tananyagot a tanfolyamban való előrehaladással párhuzamosan adja ki diákjainak. Választható a 2 részletben történő fizetés is. A második részlet a teljes tankönyvcsomag iskolába történő érkezésekor fizetendő. Amennyiben a tanuló a már kiadott csomagból elveszít valamit, azt saját költségén pótolhatja. Ingyenes pótlást a nyelviskola nem tud biztosítani.

Amennyiben a tanuló a tanfolyamot nem tudja befejezni, még fel nem dolgozott tankönyv, hanganyag nem adható ki, a teljes befizetett táska árából az iskola bizonyos százalékot visszatérít.

A szülő tudomásul veszi és vállalja azt, hogy gyermeke részére biztosítja a tananyagcsomagban található mindenkor aktuális hanganyag napi kétszeri meghallgatását vagy mese epizód megnézését (http://kangiclub.com/ vagy Helen Doron Stream applikáció segítségével)

A tanfolyam időtartama kb. 10 / 12 / 14 hónap, mely heti 1-szeri foglalkozás esetén 40 / 48 / 56, heti 2-szeri foglalkozás esetén 80 / 112 db 45 perces vagy 60 perces vagy 90 perces foglalkozást tartalmaz.

A tanfolyam díját egy összegben ill. 10 / 12 / 14 egyenlő havi részletben lehet fizetni, készpénzben vagy átutalással. Havi befizetés esetében a díjfizetés esedékessége az adott hónapot megelőző hónap utolsó tanfolyami napja. (A tanfolyamnaptáron piros számmal jelölve).

A tanfolyam egy összegben történő befizetése esetén 10% kedvezményt biztosítunk minden tanulónak.

 

A határidőre történő befizetés hiányában a tanfolyamon való részvétel nem-, vagy csak a nyelviskola vezető külön engedélyével megengedett illetve az összes kedvezmény elveszítésével jár.

A szülő tudomásul veszi, hogy amennyiben a gyermek az első órán betegség miatt nem tud részt venni, a havi törlesztő részlet befizetéséről akkor is gondoskodik. Testvéreknél az alábbi kedvezményeket tudjuk biztosítani:

  • Két testvér esetében, mindét gyermek tanfolyamának árából 10%
  • Három testvér esetén mindhárom gyermek tanfolyamának árából 15%
  • Maximalisan adható kedvezmény 15% / gyerek A tanfolyamdíjak tanévenként maximum egyszer változnak, függetlenül a szerződés kezdetétől.

Betegség esetén lehetőség van a befizetett órák pótlására, azonos szintű csoportban A pótórán való részvételhez minden esetben a tanárral történő előzetes egyeztetés szükséges. A pótlásról a szülőnek kötelessége gondoskodni, amennyiben nem tudja megoldani a pótlást, tudomásul veszi, hogy az elmulasztott órák után a befizetett díjat sem részben, sem egészben a nyelviskola nem tudja sem visszafizetni, sem jóváírni.

A tanár hiányzása esetén helyettesítő tanárról gondoskodunk. Ha ez nem megoldható, úgy a tanárral egy külön egyeztetett időpontban szervezzük meg a pótlást. Amennyiben a hiányzás időtartama meghaladja azt a megengedett időt, amely idő után a gyermek még folytatni tudja a kurzust a megkezdett csoporttal, úgy a nyelviskolával történő előzetes egyeztetés szükséges a kurzus folytatásához. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a nyelvtanár a tanuló szintjének megfelelő másik csoportot jelöl meg a kurzus folytatásához.

Eme szerződés aláírásával, hozzájárul az angolórákon fotók készítéséhez gyermekéről és a tanulási pillanatok megosztásához. Továbbá gyermekéről kézült fotók Facebook oldalunkon történő közzétételéhez. A képek kizárólag tanulási célokat szolgálnak, és személyes információkat nem tartalmaznak. Az adatvédelmi szabályoknak megfelelően minden felvett képet gondosan ellenőrzünk, és csak a tanulási folyamatokat bemutató, pozitív tartalmakat osztjuk meg.

A szülő – a jelentkezési lap első oldalán- aláírásával biztosítja a nyelviskolát arról, hogy a fent megfogalmazott feltételeknek eleget tesz.

A tanfolyamok az iskolai oktatási rendhez igazodva, valamint az általános munkaszüneti napok figyelembe vételével kerülnek megszervezésre. Az iskolai szünetekben illetve a munkaszüneti napokon nincsenek foglalkozások. Amennyiben azonban a csoport minden tagja és a tanár ráér, az óra megtartható.

Amennyiben nem történik változás a fentiekben, úgy az esetleges további kurzusokra is ezek a feltételek vonatkoznak, új jelentkezési lap kitöltése nem szükséges, a tanfolyamon való részvétel folyamatos.

 

Adatvédelmi rendelkezések

A Oktató Központ a tanuló és a szülő (törvényes képviselő) személyes adatait részben a szerződés teljesítése (angol nyelvoktatás), részben jogszabályban foglalt kötelezettségének teljesítése (számlázás, fktv.) érdekében kezeli. A Oktató Központ adatkezelési műveletei: a személyes adatok gyűjtése a jelentkezési lapok alapján, az abban foglalt adatok rögzítése, tanfolyamok szerinti tagolás, tárolás, lekérdezés, betekintés, csoportok kialakítása érdekében történő felhasználás, tanfolyamok és tudásszint szerinti összehangolás, vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés és megsemmisítés.

A Oktató Központ az adatok kezeléshez adatfeldolgozót vehet igénybe, aki részére az adatlapról rögzített adatokat továbbíthatja. Adatfeldolgozó a Helen Doron jogtulajdonos (Helen Doron Ltd. Teradion Industrial Park, DN Misgav, 20179, Israel), a magyarországi master franchisor (Gyerekangol Kft. 1117 Budapest, Prielle K. u 8/a.), akinek munkavállalói és megbízottjai férnek az adatokhoz. illetve a 2020, szept. 1.-től hatályos Felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben Az adatfeldolgozók a jelentkezési lapokon megadott személyes adatok IT nyilvántartási rendszerét (platformját) biztosítják, azonban az adatokat az egymásra épülő további tanfolyamok szervezésére, tananyagok elkészítéséhez és statisztikai elemzések készítéséhez használják. Az adatfeldolgozók adatvédelmi rendszere és biztonsága megfelel a természetes személyeknek a személyes adatok tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló Európai Parlament és a Tanács(EU) 2016/679 rendeletében (GDPR) illetve a fktv. 2020.szept.1. törvényben foglalt követelményeknek. A személyes adatok nyilvántartása a jogszabályban előírt kötelezettség teljesítéséig, de legfeljebb az adatkezelési cél megvalósulásáig történik.

A személyes adatok kezelésével kapcsolatos érintetti jogokat a Oktató Központ honlapja részletezi. (a honlap címe: www.helendoron.hu saját címet beírni) Az adatok kezelésével, illetve azok feldolgozásával kapcsolatos jogok gyakorlása, illetve a panaszok megtétele a Oktató Központ vezetőjénél van lehetőség. (Annie Zhang, 1106 Budapest, Fehér út 10. 14. ép. White office fsz. 03&06) Jogsérelem esetén az érintett a Nemzeti Adatvédelmi és Információ Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22c; ugyfelszolgalat@naih.hu +36-1-391-1400), illetőleg az illetékes bírósághoz fordulhat.

A gyermek egészségi állapotával kapcsolatban a személyes adatok megadásának jogcíme a törvényes képviselő adatvédelmi tájékoztatásán alapuló önkéntes és bármikor indokolás nélkül visszavonható hozzájárulása. Erre akkor lehet szükség, ha a gyermek egészségi állapotának ismerete a gyermek tanítása során feltétlenül szükséges. Ilyen körülmények lehetnek különösen: allergia, SNI, diszlexia, egyéb tanulási nehézség, nem látható fogyatékosság pl. nagyothallás, látássérültség, epilepszia stb. Az ilyen adatokat a Oktató Központ az érintett hozzájárulásának visszavonása esetén azonnal törli, illetve megsemmisíti. Amennyiben a személyes adatok különleges kategóriájába tartozó egészségi adatot a jelentkezési lapot tartalmaz, a lapon az ilyen részt le kell választani, vagy az egész lapot meg kell semmisíteni és szükség esetén új jelentkezési lapot kell kitölteni. A hozzájárulás visszavonása az addigi adatkezelés jogszerűségét nem érinti.

Egyéb személyhez fűződő jogok

A törvényes képviselő a jelentkezési lapon dönthet arról, hogy a gyermekéről a tanfolyam során kép és hangmás készülhessen és azt a Oktató Központ a honlapján, vagy egyéb közösségi felületen megoszthassa. A hozzájárulás önkéntes és bármikor indokolás nélkül visszavonható. Személyiségi jog megsértése esetén az érintett, illetve törvényes képviselője az illetékes bírósághoz fordulhat.

Irányadó jog

A Oktató Központ és a tanuló törvényes képviselője között a tanuló nyelvoktatására létrejött tanfolyami szerződés jelen feltételekben nem rendezett kérdéseiben a Ptk megbízásra rendelkezési irányadóak. Jogvita esetén a hatályos magyar jog irányadó, amelynek elbírálására a Oktató Központ oktatási helyszíne szerinti bíróság illetékességét kötik ki.

Teljesség

Jelen 2 oldalon részletezett tanfolyami feltételek tartalmazzák mindazon lényeges tényeket és körülményeket, amelyek ismerete a tanfolyamon való részvételben való döntéshez szükséges. Minden egyéb előzetes tájékoztatás, amely jelen feltételekkel ellentétes, a feltételek elfogadásával hatályát veszti. Az általános tanfolyami feltételeket a tanuló törvényes képviselője a jelentkezési adatlap aláírásával fogadja el, illetve tesz nyilatkozatot annak megismeréséről.

Hatályosság

Jelen tanfolyami általános feltételek 2018. május 25. napjától hatályosak.

Ezennel beíratom gyermekemet a Helen Doron English módszerrel folytatott angol nyelvtanfolyamra. Tudomásul veszem, hogy a hanganyag napi meghallgatása a módszer fontos eleme.

Gondoskodom arról, hogy gyerekemnek naponta kétszer alkalma legyen az éppen aktuális hanganyag passzív meghallgatására.

Tudomásom van arról is, hogy a tananyag részben vagy egészben való magyarra fordítása nem része a módszernek, ez sem az óran, sem otthon nem megengedett. Tudomásul veszem, hogy a tananyagcsommag minden eleme jogvédett, átruházása és másolása – részben vagy egészben – TILOS.

 

Az adatvédelmi rendelkezéseket is tartalmazó ,,Általános tanfolyami feltételek” egy példányát átvettem, az abban foglaltakat tudomásul veszem, a szóbeli tájékoztatást meghallgattam.