Nyelvvizsga előkészítő

Diákjaink örömmel jönnek vizsgázni!
… ezt hogy értük el? A lap alján ezt is elolvashatod

 

Iskolánkban a junior nyelvvizsgáktól a felsőfokú nyelvvizsgáig, vagyis A1 szinttől C1 szintig készítünk fel diákokat.

Oktatási helyszínünkön pedig Cambridge Young Learners English gyermek nyelvvizsga is tehető, melyen nem csak Helen Doron-os diákok vehetnek részt, hanem bárki, aki szeretné lemérni angol tudását.

Cambridge Authorized Centre Logo

A Cambridge Young Learners English Tests elnevezésû vizsgákat 7 és 12 év közötti gyermekek tehetnek iskolánkban.
Az YLE vizsgákon nem a mi tanáraink, hanem a British Council munkatársai vizsgáztatnak, így tudjuk biztosítani, hogy ez a megmérettetés tőlünk teljesen független maradjon.
A vizsgákat úgy tervezték, hogy a gyerekeknek pozitív tapasztalatot jelentsen és segítse nyelvi tanulmányaikat.

A Cambridge Young Learners vizsgákról részletesebben:

A gyerekek vizsgáztatása három szinten történik:

Starters, a Cambridge gyermekvizsgák első szintje: 7-8 éves kortól ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik legalább 100 nyelvórán részt vettek. (A1 szint)*
Movers, a gyermekvizsgák második szintje: melyhez kb. 175 óra nyelvtanulás szükséges. Ezt a vizsgát 8 és 11 év közötti gyermekeknek ajánljuk. (A1 szint)
Flyers, a gyermekvizsgák legmagasabb szintje: legalább 200 óra nyelvtanulás után javasljuk 9 és 12 év közötti gyermekek számára. (A2 szint)

* Az Európai Tanács által létrehozott hatfokozatú, nemzetközi szintezés

Starters, Movers, és Flyers szinten a vizsga három részből áll, csakúgy, mint a felnőtt nyelvvizsgákon:

  1. írott szöveg értése/íráskészség,
  2. hallott szöveg értése,
  3. beszédkészség felmérés.


A teszteket, és a szóbeli rész értékelését Angliába küldik, ahol kijavítják, a kiállított okleveleket visszaküldik, melyeket diákjainknak ünnepélyes keretek között nyújtunk át.

… ahogyan ígértem, most kiderül:
Miért is jönnek örömmel tesztet írni, és szóbelizni diákjaink?

 

Vizsgázni nagyon sokféleképpen lehet, én például azok közé tartozom, akik, legyen az órai felelet, vagy államvizsga, kellő gyomorgörccsel, és remegő lábakkal kel fel aznap reggel. Nem túl kellemes érzés.

Most biztosan a te fejedben is megfordul, hogy akkor miért tesszük ki ennek már a 7-8 éves gyerekeket?
Az iskolánkba járó gyerekek szülei biztosak lehetnek abban, hogy gyermeküknek a nyelvvizsgázás egy olyan természetes közeg lesz, amiben ezt az érzést soha nem fogja átélni.


Persze azért, hogy ez valóban így legyen, be kell tartani 8 elengedhetetlen és nagyon fontos szabályt:

  1. Az önbizalmának erősítése: csak olyan vizsgára szabad őket elengedi, ami a tudásuknak megfelelő, de vigyázat, ne legyen túl könnyű sem! Tanáraink mindig pontosan tudjak ki, mikor, melyik szintnél tart.
  2. Ne érje meglepetés: a gyerekeknek tudniuk kell, a vizsgáról mindent. Ki vizsgáztatja, neki mit kell majd csinálnia, stb., vagyis részletesen ismernie kell a nyelvvizsga menetét. Ez nagyon nagy biztonságot ad majd számukra.
  3. Próbatesztek: tanóráink során nagyon sokfajta tesztet írnak, így nekik minden feladattípus ismerősnek fog tűnni a vizsgán. (ugye mekkora előny!)
  4. A lényeg a részletekben rejlik: a legtöbb gyereknek ez az első vizsgája, ezért tanáraink olyan hasznos tudnivalókkal látják el a gyerekeket felkészülésük során, amiket majd nagyszerűen tudnak alkalmazni.
  5. Szülőként is tilos az izgulás: jó, jó úgyis tudom, hogy ez lehetetlen, (én is halálra izgultam magam, mikor Máté fiam először vizsgázott) de tilos a gyereknek észrevennie! Csak lazán nyugodtan. Take it easy!
  6. Legyen természetes: soha ne erősítsük azt a gyermekben, hogy a vizsga egy negatív dolog. Ha úgy kelted fel reggel, hogy: Na, bogárkám, ma van a nagy nap, izgulsz? , akkor szerinted izgulni fog?
  7. Higgyünk a képességeiben: bármi történik is bíztasd, dicsérd, mert a pozitív megerősítés szárnyakat ad. és ami a legfontosabb, ha bármilyen butaságot csinált is, soha ne felejtsd el szeretni!

Ha te is szeretnéd, hogy gyermeked ilyen magabiztos legyen az angol nyelv területén,
 JELENTKEZZ egy bemutató óránkra, és nézzétek meg együtt, hogyan tudjuk ezt nála is elérni.